Дистанційне навчання
Трудове навчання 5 клас  19.05.20

 Тема:  Столова білизна. Види посуду. Столові прибори. Прийоми складання серветок. Схема сервірування святкового столу.

Завдання:
1.    Дізнайтеся, що відноситься до столової білизни?

 Столова білизна

До столової білизни належать скатертини, серветки, ручники, рушники. Основні види тканин, які використовуються для столової білизни, наступні:
·        - натуральні: атлас, чиста бавовна, вовна, дамаст, льон, муслін, полотно, тюль, шовк та інші;
·        - штучні: тканини із ацетатного, віскозного, полінозного, поліефірного волокон, поліестеру тощо;
·        - змішані тканини: суміш натуральних тканин з різним відсотком синтетичних волокон.
Скатертини та тканини в закладах ресторанного господарства використовуються для покриття стільниць обідніх, бенкетних столів, для створення "юпок" для бенкетних столів і дизайну інтер'єру стилізованих, тематичних та етнічних закладів харчування. Характеристика лляних скатертин вітчизняного виробництва наведена в табл. 1.9. Вони мають переважно прямокутну форму.
На скатертинах або на частині полотна може бути витканий логотип закладу харчування, емблема або інші елементи художнього оформлення (вишивка, витканий узор тощо).
В сучасних умовах розвитку ресторанного бізнесу столова білизна та її дизайн значно змінилися. Кольорова гама, в якій виконана столова білизна закладів ресторанного господарства, різнобарвна: класичні кольори; пастельні і насичені яскраві та темні кольори, тканини з малюнком чи орнаментом (рослинний, геометричний), різнокольорова "клітинка" з різними розмірами кліточок тощо.

2.    Перегляньте відео до теми https://blog.pokupon.ua/kazhdyj-den-prazdnik-kak-pravilno-i-krasivo-servirovat-stol/
3. Навчиться складати серветки трьома способами

2.    Сфотографуйте свої роботи.
3.    Фото надіслати на електронну скриньку oksanamospan23@gmail.com або на вайбер 09902053

Комментарии

Популярные сообщения из этого блога