Дистанційне навчання
Трудове навчання 5 клас 19.05.20
Тема: Столова білизна. Види посуду.
Столові прибори. Прийоми складання серветок. Схема сервірування святкового
столу.
Завдання:
1.
Дізнайтеся, що відноситься до
столової білизни?
Столова білизна
До столової білизни належать скатертини, серветки,
ручники, рушники. Основні види тканин, які використовуються для столової
білизни, наступні:
·
- натуральні: атлас, чиста бавовна,
вовна, дамаст, льон, муслін, полотно, тюль, шовк та інші;
·
- штучні: тканини із ацетатного,
віскозного, полінозного, поліефірного волокон, поліестеру тощо;
·
- змішані тканини: суміш натуральних
тканин з різним відсотком синтетичних волокон.
Скатертини та тканини в закладах ресторанного
господарства використовуються для покриття стільниць обідніх, бенкетних столів,
для створення "юпок" для бенкетних столів і дизайну інтер'єру
стилізованих, тематичних та етнічних закладів харчування. Характеристика лляних
скатертин вітчизняного виробництва наведена в табл. 1.9. Вони мають переважно
прямокутну форму.
На скатертинах або на частині полотна може бути
витканий логотип закладу харчування, емблема або інші елементи художнього
оформлення (вишивка, витканий узор тощо).
В сучасних умовах розвитку ресторанного бізнесу
столова білизна та її дизайн значно змінилися. Кольорова гама, в якій виконана
столова білизна закладів ресторанного господарства, різнобарвна: класичні
кольори; пастельні і насичені яскраві та темні кольори, тканини з малюнком чи
орнаментом (рослинний, геометричний), різнокольорова "клітинка" з
різними розмірами кліточок тощо.
2. Перегляньте
відео до теми https://blog.pokupon.ua/kazhdyj-den-prazdnik-kak-pravilno-i-krasivo-servirovat-stol/
3. Навчиться складати серветки трьома способами
2. Сфотографуйте
свої роботи.
3. Фото надіслати на
електронну скриньку oksanamospan23@gmail.com або на вайбер 09902053
Комментарии
Отправить комментарий